www.wollastiftelsen.no

Historien Bildegalleri Program/Utleie Nyttig informasjon

Kontakt/booking

 

VEIBESKRIVELSE

 

Koordinater for GPS: N 60  38.324'

                                      E 010  31.116'

 

Et godt alternativ for å finne fram er å gå til www.visveg.no. Gå til ruteplanleggeren.  Legg inn stedet du reiser fra. Skriv så inn Volla ( med enkelt v ) i Søndre Land kommune og trykk "vis rute". Bruk fornuft ! Ikke la ruteplanleggeren lokke deg inn på alle snarveiene !

Kort forklaring :

FRA SØR:

Det lønner seg å kjøre rv. 4 gjennom Nittedal, Brandbu osv. Når du kommer til Eina, er det flere alternativer, men vi velger å forklare det alternativet som er enklest å finne fram på: Følg rv. 4 forbi Eina, forbi det første skiltet det står FALL ( til venstre) og kjør til det kommer et nytt skilt med FALL og SKJELLERUD. Ta  inn til venstre her. Kjør 2 - 3 km. til du kommer til et kryss hvor veien fra Raufoss kommer inn fra høyre.Ta til venstre mot FALL her og kjør 7-8 km. Da vil du på venstre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til høyre opp den lange bakken og du er framme. Et lite tips: Når du ser skiltet med SØNDRE LAND KOMMUNE, er det ca. 2 km. igjen til skiltet til Wolla og du bør begynne å skjerpe sansene.

FRA ØST:

Vinterstid lønner det seg å kjøre rv. 33 på vestsiden av Mjøsa. Rett før LENA kjører du rett fram i rundkjøringa og følger rv 246 til REINSVOLL helt til du møter rv.4. Her skal du kjøre sørover retning OSLO noen få hundre meter. Her vil det stå skilt til FALL og SKJELLERUD. Ta  inn til høyre her. Kjør 2 - 3 km. til du kommer til et kryss hvor veien fra Raufoss kommer inn fra høyre.Ta til venstre mot FALL her og kjør 7-8 km. Da vil du på venstre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til høyre opp den lange bakken og du er framme. Et lite tips: Når du ser skiltet med SØNDRE LAND KOMMUNE, er det ca. 2 km. igjen til skiltet til Wolla og du bør begynne å skjerpe sansene.

SommerFølg rv. 4 forbi Eina, forbi det første skiltet det står FALL ( til venstre) og kjør til det kommer et nytt skilt med FALL og SKJELLERUD. Ta  inn til venstre her. Kjør 2 - 3 km. til du kommer til et kryss hvor veien fra Raufoss kommer inn fra høyre.Ta til venstre mot FALL her og kjør 7-8 km. Da vil du på venstre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til høyre opp den lange bakken og du er framme. Et lite tips: Når du ser skiltet med SØNDRE LAND KOMMUNE, er det ca. 2 km. igjen til skiltet til Wolla og du bør begynne å skjerpe sansene.

FRA SØR-ØST/GARDERMOEN:

Det er en ny vei med bompenger som går fra Gardermoen til RV 4. Denne anbefales når du kommer fra Gardermoen, eller hvis du kommer fra Østfoldkanten. Følg denne veien til du kommer ut på rv. 4 ved Roa og kjør nordover rv.4 til du kommer til EINA. Når du kommer til Eina, er det flere alternativer, men vi velger å forklare det alternativet som er enklest å finne fram på: Følg rv. 4 forbi Eina, forbi det første skiltet det står FALL ( til venstre) og kjør til det kommer et nytt skilt med FALL og SKJELLERUD. Ta  inn til venstre her. Kjør 2 - 3 km. til du kommer til et kryss hvor veien fra Raufoss kommer inn fra høyre.Ta til venstre mot FALL her og kjør 7-8 km. Da vil du på venstre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til høyre opp den lange bakken og du er framme. Et lite tips: Når du ser skiltet med SØNDRE LAND KOMMUNE, er det ca. 2 km. igjen til skiltet til Wolla og du bør begynne å skjerpe sansene.

FRA NORD:

Kjør E6 til rundkjøringa ved Mjøsbrua. Kjør rett fram her retning GJØVIK. Fra Gjøvik kjører du rv.4 mot RAUFOSS. I Raufoss sentrum tar du til høyre mot FALL (og Raufoss badeland). Følg denne veien i 13. km. Da vil du på venstre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til høyre opp den lange bakken og du er framme. Når du ser skiltet med SØNDRE LAND KOMMUNE, er det ca. 2 km. igjen til skiltet til Wolla og du bør begynne å skjerpe sansene.

FRA NORD - VEST:

Vi tar utgangspunkt i FAGERNES. Følg E16 til BJØRGO. Ta til venstre her og følg rv.33 forbi DOKKA. Ved FLUBERG holder du til høyre retning HOV. Kjør forbi HOV til du kommer til FALL. Fra FALL følger du veien mot EINA. Etter en bratt stigning og et lengre forholdsvis flatt parti, kommer du til TREVATN. Ganske snart vil på høyre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til venstre opp den lange bakken og du er framme.

FRA SØR - VEST:

Vi tar utgangspunkt i HØNEFOSS. Følg rv. 35 forbi JEVNAKER og LUNNER fram til rv. 4. Følg denne nordover til du kommer til FALL. Ta til høyre ved FALL og følg veien mot EINA. Etter en bratt stigning og et lengre forholdsvis flatt parti, kommer du til TREVATN. Ganske snart vil på høyre side av veien se et skilt til WOLLA GÅRD. Ta til venstre opp den lange bakken og du er framme.

 

Det er lov å bruke kart ! Selv om vi har all verdens elektroniske hjelpemidler, gjelder fortsatt de gamle utbrettskartene......