www.wollastiftelsen.no

Historien Bildegalleri Program/Utleie Nyttig informasjon

Kontakt/booking


Wolla

(Klikk her hvis du vil vite mer om hva som skjedde på Wolla før Cornerstone overtok)


Høsten 2005 ble Wolla overtatt av Cornerstone på Eidsvoll. Det tidligere pensjonatet / hotellet / rekreasjonshjemmet / opptreningssenteret  ble kjøpt av  Wollastiftelsen , - en stiftelse Cornerstone etablerte for å eie og drive stedet. Cornerstone driver i tillegg en ungdomsklubb på Eidsvoll. Se mer info på www.cornerstone.no. Cornerstone er registrert i Brønnøysund og støttes av enkeltpersoner, firmaer,  ulike menigheter og foreninger, hovedsaklig i Eidsvoll.

Starten

17/12 - 2004 var vår første kontakt med Wolla. Det skulle være visning på Wolla for en gruppe Hollendere som var interessert i å se på stedet med tanke på kjøp. Det var nødvendig med en opprydding før denne visningen, og Cornerstone fikk denne jobben som ble utført 7 - 8. januar 2005. Bilder fra dette ser du her. Det første møtet med Wolla ble veldig spesielt. Denne helga var det ruskevær og fryktelig vanskelige kjøreforhold. Det var holke opp til Wolla, så det var på med kjetting for å klare å komme opp. Den første kvelden på Wolla vil alltid bli husket, - ikke bare på grunn av ei nydelig reinsdyrgryte, men fordi stedet allerede fra første stund hadde en atmosfære og sjarm som ikke slapp tak i oss. På veg hjem etter endt dugnad ville ikke følelsen av at vi skulle tilbake helt slippe tak i oss. 

Etterhvert ble det klart at Hollenderne trakk seg, og vi måtte seriøst begynne å tenke over om vi skulle gå løs på "Prosjektet Wolla". Etter mange Wollaturer medbrakt ulik fagekspertise og lokale ildsjeler, ble det til at vi 12. mai 2005 la inn bud på kjøp av eiendommen. Papirarbeidet skulle ta lang tid, både med registrering av stiftelsen, sletting av heftelser og tinglysing av skjøte, så først ved juletider var eiendommen formelt overdratt til Wollastiftelsen. Det økonomiske ansvaret ble overtatt i juli 2005 slik at vi kunne bruke sommeren og høsten til sette huset i stand.